تولیدات لبنی
تولیدکنندگان لبنیات به سازندگان تجهیزات، متخصصان و کارشناسان اتوماسیون صنعتی روی میآورند تا بازده سرمایهگذاری (RoI) را به حداکثر برسانند و از جدیدترین پیشرفتهای فناوری بهره ببرند. سنجش فرا هوشمند، ارائه دهنده قابل اعتماد راهحل های کارآمد برای فرآیندهای لبنی شماست. با سبد کاملی از تجهیزات اندازهگیری فشار بهداشتی (Hygienic) و تخصص کامل در راهحلهای اتوماسیون، ما به شما کمک میکنیم فرآیندهای تولید و اتوماسیون بستهبندی را بهینه و در عین حال از بالاترین سطح ایمنی و کیفیت محصولات لبنی اطمینان حاصل کنید. در نتیجه، شما قادر خواهید بود پروژه ها را با بودجه تعیین شده، به موقع و با حداکثر میزان بازگشت سرمایه، به پایان رسانید.
تولید شیر
شیر برای فرآوری، مستقیماً از مزرعه یا از مرکز جمع آوری به کارخانه لبنیات آورده میشود. در گذشته، زمانی که کارخانه های لبنی کوچک بودند، جمع آوری به مزارع مجاور محدود می شد. میکروارگانیسم های موجود در شیر را میتوان با حداقل سرما تحت کنترل نگه داشت، زیرا فواصل کوتاه بود و شیر روزانه جمع آوری یا تحویل داده میشد. امروزه گرایش به سمت واحدهای لبنی به تدریج بیشتر شده تا هزینه ها را بدون تأثیر بر کیفیت محصول کاهش دهند. شیر خام با تانکرهای جادهای عایق شده به لبنیات میرسد که فقط در ترکیب با مخازن خنک کننده حجیم در مزرعه استفاده میشود. از الزامات این روش میتوان اشاره کرد که شیر باید به خوبی سرد، عاری از هوا و تا حد امکان به ملایمت نگهداری شود.
همراه و همقدم با شما
کنترل دقیق فشار، سطح و فلو در هر مرحله از فرآوری لبنیات ضروری است. سنجش فرا هوشمند مفتخر است که میتواند در هر مرحله از فرآيند های لبنی، راهحل های نوآورانهای را مطابق با استاندارد های روز دنیا به شما ارائه دهد.
تولید ماست و مربا
تولید ماست یک روش نسبتا ساده است. شیری که میتوان آن را با پودر شیر غنیسازی کرد تا محصول غلیظتری به دست آيد، ابتدا پاستوریزه، سپس خنک و در نهایت با باکتریهای استارتر، آغشته شده تا شیر را تخمیر کرده و باعث لخته شدن یا ژله شدن آن شود. تمایز در فرمت های مختلف ماست به دلیل تغییر در روشهای تولید است.
مردم در گذشته، ماست را “غذای خدایان” مینامیدند و امروزه ماست همچنان دارای شهرت برجستهای میان محصولات لبنی داشته و آینده امیدوار کنندهای به عنوان یک محصول غذایی فرآوری شده سالم دارد.
تولید پنیر
شیر خام تازه، المان اصلی برای تولید کره و پنیر بوده و یک محصول بسیار حساس است که برای کاهش رشد میکروارگانیسم ها به حداقل ممکن، باید با دقت زیادی از آن استفاده کرد. این تنها راه تضمین کیفیت محصولات نهایی است. بنابراین شیر در مخازن سرد بزرگ در مزرعه نگهداری و در تانکرهای عایق به کارخانه لبنیات آورده میشود، جایی که مخازن دریافتکننده نیز در سرمای بالایی هستند. سپس شیر در چندین مرحله فرآیند پیچیده پردازش میشود.
اولین مراحل “جداسازی و استانداردسازی” هستند که در آن چربی با حرارت دادن شیر در جداکننده سانتریفیوژ حذف و سپس با افزودن خامه یا شیر بدون چربی، مقدار چربی از پیش تعریفشدهای تنظیم میشود. در طی “پاستوریزه کردن”، شیر به حدی گرم می شود که میکروارگانیسم ها به سادگی از بین میروند. با افزودن یک “استارتر”، فرآیند انعقاد پس از هم زدن مختصر مخلوط، آغاز میشود. شیر پنیر منعقد شده را داخل الک پمپ کرده و کشک حاصل را پس از مدت کوتاهی به دانه های ریز خرد میکنند. پس از این مراحل، پنیر منعقد شده با استفاده از پرس و دستگاه برش و قالب گیری به محصول نهایی تبدیل میشود. پردازش و ذخیرهسازی، نیازمند نظارت و مدیریت فرآیند بسیار دقیق برای دستیابی به کیفیت بالاست.
“کاملاً بهداشتی”، نامی آشنا در هر مرحله از فرآیند تولید محصولات لبنیست. ترانسمیترهای فشار دیافراگمی میتوانند به سادگی فشار هیدرواستاتیک را در مخازن ذخیرهسازی اندازهگیری کنند. بدین صورت، شما قادر خواهید بود سطح و محتویات مخزن را در هر لحظه مانیتور کنید!
فرآیند CIP
تمیز کردن دورهای بدون جدا کردن تجهیزات
بسیاری از فرآیندهای مواد غذایی ساخته شده صنعتی نیاز به تمیز کردن دوره ای بدون جداسازی تحهیزات (CIP= clean in place) دارند تا بقایای فرآیندهای قبلی حذف و لوله های فرآیند و مخازن، ضدعفونی شوند. بسته به محصولات خاص تولید شده، تمیز کردن میتواند شامل شستشوی متناوب با آب، محلول های سوزاننده، دوباره آب، محلول های اسیدی و آب شیرین باشد. به طور معمول مایعات CIP چندین بار استفاده میشوند، بنابراین این مایعات، دوباره در مخازن اختصاص داده شده، ذخیره میشوند.
هیت اکسچنجر آب گوجه فرنگی
اندازهگیری فشار هنگام استریلیزاسیون گرمایی در هیت اکسچنجر (مبدل حرارتی)
بهتر است بدانید!
تأمین آب توسط سازمانهای دولتی یا خصوصی انجام میشود. جدای از کیفیت ثابت آب، آنها به ویژه، باید فشار کافی را در داخل شبکه تامین کنند. بسته به توپوگرافی در منطقه خاص، فشار باید گهگاه کاهش یافته و به طور مکرر افزایش یابد. در هر دو مورد، عمدتاً از گیج های فشار لوله بوردون (Bourdon tube gauges) برای نظارت بر فشار استفاده میشود.
یک وظیفه مهم در ارتباط با این نیز تضمین فشار ثابت از طریق اقدامات جبرانی در زمان اوج مصرف و همچنین در زمان مصرف کم آب است. برای این منظور، از ترانسمیتر فشار استفاده میشود، نه مستقیماً روی پمپ ها، بلکه در خطوط توزیع در شبکه تغذیه، به عنوان مثال در شیرها، نصب میشود.
از طریق سیگنال ارائه شده توسط تجهیزات اندازهگیری فشار، میتوان سرعت پمپ آب را به گونهای تنظیم کرد که میزان عرضه دقیقاً با الزامات مطابقت داشته باشد.