تصفیه آب
تصفیه آب فرآیندی حیاتیست که تأمین آب سالم و تمیز برای اهداف مختلف، از مصارف شرب و صنعتی گرفته تا آبیاری کشاورزی را تضمین میکند. این فرآیند شامل یک سری تکنیک های تصفیه برای حذف ناخالصی ها و آلاینده ها از منابع آب است. یک بخش جداییناپذیر از فرآیند تصفیه آب استفاده از تجهیزات اندازهگیری فشار دقیق و قابل اطمینان است. اندازهگیری فشار، نقش مهمی در نظارت و بهینهسازی فرآیندهای تصفیه مانند فیلتراسیون، ضدعفونی و توزیع دارد. تیم متخصصین ما، اهمیت اندازهگیری دقیق فشار در سیستمهای تصفیه آب را کاملاً درک میکنند. ما متعهد هستیم که با ارائهی راهحل های نوآورانه، خدمات و محصولاتی که برای اندازهگیری فشار در این فرآیندهای حیاتی طراحی شدهاند، به صنعتگران کمک کنیم. با تخصص و تجربه طولانی مدت، ما در تلاش هستیم تا از بهینه و کارآمد بودن راهحل های اندازهگیری اطمینان حاصل کنیم و به مشتریان خود کمک کنیم تا به عملکرد مطلوب دست یابند و بالاترین استانداردها را در عملیات تصفیه آب حفظ کنند.
آب آشامیدنی
آب آشامیدنی، ابتداییترین ماده غذایی است، بنابراین، تأمین آن بالاترین اولویت را دارد. به همین دلیل، آب آشامیدنی پاک و تمیز از سال ۲۰۱۰، جزو حقوق بشر سازمان ملل متحد بوده است.
الزامات بالای کیفیت و در دسترس بودن از طریق قوانین سختگیرانه، دستورالعملهای دقیق و ساختارهای مربوطه، عموماً به قدری کامل برآورده میشوند که برای اکثر مردم جهان، آب آشامیدنی بدیهی تلقی میشود. اکثر مصرفکنندگان به سرمایهگذاری بالایی که برای تأمین آب بدون وقفه انجام میشود، پی نمیبرند.
آب آشامیدنی، از گستردهترین منابع به دست میآید: آب های زیرزمینی، آب باران، آب های سطحی (به ویژه از رودخانه ها و دریاچه ها) و به طور فزایندهای نیز از دریا.
بسته به منشأ آن، باید برای مصرف انسان، یا برای استفاده های دیگر، با سرمایهگذاری بیشتر یا کمتر بر تکنولوژی، اصلاح شوند که شامل فرآیندهایی مانند فیلتراسیون، نمک زدایی، اسید زدایی، گاز زدایی، گندزدایی و حذف مواد ناخواسته مانند آهن و منگنز است.
در بسیاری از کشورها، به ویژه در خاورمیانه، منبع اصلی آب آشامیدنی، آب های زیرزمینی هستند. در ایران، این مقدار تقریباً ۷۰ درصد از تأمین آب را تشکیل میدهد. آب استخراج شده از اعماق مختلف – اغلب چند صد متر زیر سطح زمین – به عنوان یک قاعده، از نظر بهداشتی عالی هستند.
پمپ های شناور قدرتمند (Submersible Pumps)، آب های زیرزمینی را به سطح انتقال میدهند. نسبت بین استخراج آب و پر کردن دوباره آب های زیرزمینی باید به طور مداوم و با دقت کنترل شود. این امر از طریق پراب های سطح، که به عنوان سنسور فشار هیدرواستاتیک (ترانسمیتر فشار غوطه ور) نیز شناخته میشوند، به دست می آید که به طور دائم سطح آب را اندازهگیری میکنند. این سنسور ها باید به خصوص، دفعات تعمیر و نگهداری کم و ماندگاری بالایی داشته باشند.
ترانسمیتر فشار، ترانسمیتر اختلاف فشار و ترانسمیترهای فشار غوطه ور کاملاً ساخته شده از فولاد ضد زنگ، ارائه شده توسط سنجش فرا هوشمند، برای مدت طولانی در تامین آب آشامیدنی در تصفیهخانه های مهم کشور استفاده میشوند. این تجهیزات اندازهگیری فشار میتوانند سیگنال های اندازهگیری قابل اعتمادی را در طول سال های متمادی ارائه میدهند.
از اعماق دریا ...
بسیاری از مراکز پرجمعیتی که از کمبود آب آشامیدنی رنج میبرند، درست در نزدیکی دریا قرار دارند. تصفیه آب شور دریا برای استفاده در تامین آب آشامیدنی یک فرآیند اثبات شده است.
از طریق توسعه و بهینهسازی مستمر، هزینههای تولید بهطرز چشمگیری کاهش یافته و در نتیجه، شیرینسازی آب دریا میتواند روش مقرون به صرفهای باشد.
بنابراین، نمکزدایی در سطح جهانی به تأمین منابع آب آشامیدنی کمک میکند که قادر به برآورده کردن نیازهای روزافزون مناطق شهری است.
دو روش تصفیه که به خوبی شناخته و دائماً مورد استفاده قرار میگیرند:
- اسمز معکوس
- فرآیندهای تقطیر
اسمز معکوس | Reverse osmosis
اسمز معکوس یک فرآیند فیلتراسیون است که در آن آب دریا با فشار بالایی از دیافراگم عبور میکند. در این فرآیند، آلایندهها توسط دیافراگم حفظ میشوند، در حالی که آب تمیز برای استفاده در مراحل بعدی جمع آوری میشود.
از آنجایی که در حین فرآيند اسمز، مولکول ها از ناحیهای با غلظت کمتر به ناحیهای با غلظت بیشتر جریان مییابند، در اینجا از فرآیندی صحبت میکنیم که معکوس اسمز است.
فرآیند های تقطیری | Distillation process
فرآیند تقطیر، یک فرآیند حرارتی است که در آن آب دریا از طریق لولهها و از طریق مناطق بازیابی گرما به هیتر انتهایی منتقل میشود. در اینجا، آب دریا تا بیش از ۱۰۰ درجه سانتیگراد گرم میشود و به اتاقک اول منطقه بازیابی گرما باز میگردد. بنابراین بخشی از آب دریا به دلیل فشار کمتر تبخیر میشود، بر روی لوله های بالا متراکم و به عنوان آب شیرین جمع میشود.
آب دریای باقیمانده به اتاقک هایی در مراحل بعدی جریان مییابد، جایی که فشار در مراحلی کاهش مییابد و در نتیجه آب شیرین بیشتری تولید میشود.
سطح سنجی هیدرواستاتیک
سنسورهای سطح بر اساس اندازهگیری فشار هیدرواستاتیک، به طور کلی سطح یا ارتفاع پر شدن یک مخزن را مطابق با اصل زیر اندازهگیری میکنند:
یک مایع، از طریق چگالی و نیروی گرانش، نیروی وزنی ایجاد میکند که با افزایش ارتفاع مایع، این نیرو افزایش مییابد.
این نیروی وزنی که متناسب با ارتفاع پرشدن مایع افزایش مییابد، “ستون مایع” نامیده میشود و به عنوان مثال به کف روی مایع، تلاطم یا اتصالات مخزن بستگی ندارد. سنسور فشار هیدرواستاتیک (ترانسمیتر فشار غوطه ور) در اندازه گیری مداوم سطح به دلیل کاربرد ساده و راهاندازی نسبتاً سریع بسیار محبوب است.
بنابراین اگر یک سنسور فشار هیدرواستاتیک انتخاب کنید، به عنوان مثال: ترانسمیتر فشار غوطه ور PT124B-220، میزان فشار هیدرواستاتیک وابسته به ارتفاع مایع را اندازه گیری میکند. از فشار هیدرواستاتیک اندازهگیری شده و چگالی مایع، اکنون میتوان ارتفاع مایع درون مخزن را محاسبه کرد.
اندازهگیری سطح هیدرواستاتیک برای سالهای متمادی از محبوبیت بالایی برخوردار بوده است و رایجترین شکل اندازهگیری سطح است. مهمتر از همه، به دلیل قابلیت اطمینان بالا و هزینه نصب بسیار پایین آن، قابل توجه مهندسین فعال در زمینه آب و فاضلاب بوده است. بنابراین اندازهگیری سطح مخازن به روش هیدرواستاتیک توسط سنسور فشار هیدرواستاتیک یک راهحل دقیق و قابل اطمینان است.
بهتر است بدانید!
تأمین آب توسط سازمانهای دولتی یا خصوصی انجام میشود. جدای از کیفیت ثابت آب، آنها به ویژه، باید فشار کافی را در داخل شبکه تامین کنند. بسته به توپوگرافی در منطقه خاص، فشار باید گهگاه کاهش یافته و به طور مکرر افزایش یابد. در هر دو مورد، عمدتاً از گیج های فشار لوله بوردون (Bourdon tube gauges) برای نظارت بر فشار استفاده میشود.
یک وظیفه مهم در ارتباط با این نیز تضمین فشار ثابت از طریق اقدامات جبرانی در زمان اوج مصرف و همچنین در زمان مصرف کم آب است. برای این منظور، از ترانسمیتر فشار استفاده میشود، نه مستقیماً روی پمپ ها، بلکه در خطوط توزیع در شبکه تغذیه، به عنوان مثال در شیرها، نصب میشود.
از طریق سیگنال ارائه شده توسط تجهیزات اندازهگیری فشار، میتوان سرعت پمپ آب را به گونهای تنظیم کرد که میزان عرضه دقیقاً با الزامات مطابقت داشته باشد.