ترانسمیتر اختلاف فشار

وقتی اندازه گیری اختلاف ها، چاره ساز میشه!

ترانسمیتر اختلاف فشار

کلید خیلی از درهای بسته در صنعت، اندازه گیری تفاضل فشار سیالات در فرآینده: مثل چالش اندازه گیری سطح یک مخزن در بسته که توسط ترانسمیتر اختلاف فشار حل میشه. در ادامه بهت میگم چرا، چطور و چگونه …

ترانسمیتر اختلاف فشار

فشار چیست؟

در واحدهای SI (MKS)، نیروی یک نیوتن که به مساحت یک متر مربع وارد میشه، فشاری معادل یک نیوتن بر متر مربع یا یک پاسکال وارد میکنه.
هر نوع سنسور فشار، دارای مکانیزم یا ساختاریه که به‌طور متناسب با نیروی اعمال‌شده واکنش نشون میده.

یک سنسور فشار الکترونیکی به فشار اعمال‌شده واکنش فیزیکی نشون میده و سپس تغییرات متناسب حاصل رو به صورت الکترونیکی اندازه‌گیری میکنه. فناوری‌های رایج مورد استفاده شامل تغییرات در خازن یا در مقاومت اهمی یک کرنش سنج یا عنصر پیزوالکتریکه که متناسب با بزرگی انحراف دیافراگم سنسور در هنگام اعمال فشاره.

معیارهای مهمی مثل محدوده اندازه‌گیری فشار، تناسب محیطی، اندازه فیزیکی و توان مورد نیاز، تأثیر مهمی بر انتخاب مهندسینی خواهد داشت که به دنبال راه‌حلی خاص برای کاربردشون هستن.

ترانسمیتر اختلاف فشار اپلیسنس در فرآیند

به‌طور کلی سنسور های فشار، فشار رو از طریق مقایسه با یک مرجع اندازه‌گیری میکنن. در واقعیت، ۳ تا مرجع فشار وجود داره که شامل:

فشار نسبی (Gauge Pressure)

فشار مطلق (Absolute Pressure)

اختلاف فشار (Differential Pressure)

در این راهنما، ما فقط با روش سوم یعنی اندازه‌گیری به روش اختلاف فشار کار داریم ولی در راهنمای جامع سنسور فشار به‌صورت کامل هر کدوم از این مرجع ها رو توضیح دادیم و گفتیم کجا و چه موقع باید هر کدوم رو انتخاب کنید. فقط کافیه یه نگاهی بهش بندازید!

اندازه‌گیری به روش اختلاف فشار

در اندازه‌گیری فشار به روش اختلاف فشار، فشار مرجع، فشار اعمال‌شده در نقطه‌ای از فرآینده که توسط طراح سیستم تعیین میشه. یعنی شما به‌عنوان طراح سیستم، تعیین می‌کنید که کدوم فشار، به‌عنوان فشار مرجع در نظر گرفته بشه. تغییر در خروجی تفاضلی یا مثبته یا منفی، بسته به اینکه کدومشون بیشتر باشه: فشار مرجع یا فشاری که از سمت دیگه وارد میشه!

میزان بزرگی تغییرات متناسب با اختلاف فشار بین دو نقطه‌ست.

تکنولوژی اندازه گیری اختلاف فشار در ترانسمیتر اختلاف فشار
اصل اندازه‌گیری اختلاف فشار

یک سنسور فشار تفاضلی، دارای دو پورت ورودیه که از طریق اونا هر یک از سیالات مورد اندازه‌گیری در تماس با سنسور (المان اندازه‌گیری فشار) قرار می‌گیرن. در تصویر زیر ساختار سنسورهای نسبی و تفاضلی رو با هم مقایسه می‌کنیم.

مقایسه ساختار سنسور نسبی و تفاضلی
مقایسه یک سنسور نسبی و سنسور تفاضلی با دو پورت ورودی

درک انواع سنسورهای رایج، اصول عملکرد آنها و حالت‌های استفاده (مطلق، نسبی یا تفاضلی ) می‌تونه به ما کمک کنه تا در هنگام تصمیم برای خرید یک ترانسمیتر فشار بر اساس نوع کاربردمون، تصمیم مناسب‌تری رو بگیریم.

ترانسمیتر اختلاف فشار چیست؟

ترانسمیتر فشار، یک تجهیز الکترونیکی برای اندازه‌گیری فشاره که پارامتر مکانیکی فشار رو به سیگنال الکتریکی تبدیل میکنه.

ترانسمیتر اختلاف فشار یا ترانسمیتر فشار تفاضلی (Differential Pressure Transmitter) نوعی از ترانسمیتر فشاره که اختلاف فشار میان دو لاین فشار (نقطه فشار) که هر دو به‌عنوان ورودی و به‌صورت همزمان به سنسور وارد میشن رو اندازه‌گیری میکنن.

به‌عبارتی دیگه، ترانسمیتر اختلاف فشار، اختلاف فشار بین دو نقطه در یک سیستم رو اندازه‌گیری میکنه. این به این دلیله که از این اختلاف میشه برای اندازه‌گیری فلو یک مایع یا گاز در لوله‌ها یا مجاری استفاده کرد. یا کاربرد دیگه اینه که ممکنه به سادگی برای تشخیص انسداد یا گرفتگی ولو (شیر) استفاده بشه. چون که اگه فشار قبل از یک شیر بیشتر از بعدش باشه (در جهت جریان)، باید چیزی مانع پیشروی سیال بین دو نقطه اندازه‌گیری‌شده باشه.

مقایسه فشار های مرجع تفاضلی مطلق و نسبی
ترانسمیتر اختلاف فشار روزمونت

چه موقعی به یک ترانسمیتر اختلاف فشار نیاز دارم؟

هر موقع که نیاز داشتید اختلاف بین دو فشار درون سیستم‌تون رو اندازه‌گیری کنید، شما برای اینکار به یک ترانسمیتر اختلاف فشار نیاز داری! به همین سادگی …

مثلاً خیلی از سیستم های تهویه مطبوع از فیلترهایی برای تمیز کردن هوای عبوری از مجاری خود استفاده می‌کنن. شما اینجا میتونید از ترانسمیتر اختلاف فشار برای تعیین اینکه آیا فیلتر نیاز به تعویض داره یا نه استفاده کنید. سنسور، فشار هوا رو قبل و بعد از فیلتر اندازه‌گیری میکنه و هنگامی که اختلاف فشار از یک مقداری بیشتر بشه، زمان تعویض فیلتره! اما می‌دونیم که بعضی وقت‌ها، وقتی کاربرد شرایط خاصی پیدا می‌کنه مثلا سیال یا شرایط دمایی خاص میشن، انتخاب یک سنسور مناسب میتونه دلهره آور باشه. پس حتما از یک متخصص در این حوزه کمک بگیرید تا بتونید انتخاب مناسبی داشته باشید.

مزایای استفاده از ترانسمیتر اختلاف فشار

اندازه‌گیری‌ دقیق و قابل اعتماد

ترانسمیتر اختلاف فشار، اندازه‌گیری‌ دقیق و قابل اعتمادی رو ارائه میکنه و تضمین میکنه که می‌تونید فرآیند رو با دقت، نظارت و کنترل کنید.

راه حل مقرون به صرفه

با استفاده از ترانسمیتر اختلاف فشار، می‌تونید هزینه های تعمیر و نگهداری و زمان‌های تلف‌شده بابت خرابی رو کاهش و در دراز مدت در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید.

طیف وسیعی از کاربردها

ترانسمیتر اختلاف فشار رو میشه در صنایع و کاربردهای مختلف برای اندازه‌گیری اختلاف فشار استفاده کرد.

نصب و پیکربندی آسان

ترانسمیتر اختلاف فشار میتونه به سرعت و به راحتی در سیستم‌های موجود شما نصب و در زمان و تلاش شما صرفه‌جویی کنه!

اجزا تشکیل دهنده ترانسمیتر اختلاف فشار

حالا بیا اجزای مختلفی که یک ترانسمیتر اختلاف فشار رو تشکیل می‌دن رو باهم بررسی کنیم و بفهمیم که چگونه با هم کار می‌کنند تا فشار سیالات رو اندازه‌گیری کنن.

اتصال مکانیکی

در واقع، پورت فشار که سیال وارد آن و به دیافراگم وارد می‌شود.

نشانگر فشار

در این دو نقطه، قسمت فشار بالا (High Pressure) و فشار پایین (Low Pressure) جهت اتصال صحیح مشخص می‌شود.

دیافراگم

در این قسمت، دیافراگم قرار داره که سیال از دو طرف بهش وارد و منحرف میشه.

قسمت های مختلف یک ترانسمیتر اختلاف فشار

بدنه

درون این قسمت، المان اندازه‌گیری فشار و تبدیلش به سیگنال قرار داره و روی اون البته یک لیبل از مشخصات!

اتصال الکتریکی

وظیفش اینه که از مدارات داخلی سنسور محافظت و امکان اتصال ترانسمیتر اختلاف فشار به کنترلر یا نمایشگرو فراهم کنه

کابل

از این قسمت، سیم‌کشی های مربوطه جهت اتصال الکتریکی انجام میشه!

محبوب‌ترین های ترانسمیتر اختلاف فشار!

ترانسمیتر فشار چیه؟

خیله خب! تا به اینجا درباره ترانسمیتر اختلاف فشار صحبت کردیم اما آیا از خودمون پرسیدیم به چه تجهیزی ترانسمیتر فشار گفته میشه؟ ترانسمیتر فشار انواع مختلفی داره که در یک راهنمای کامل، به‌طور کامل به بررسی انواع ترانسمیتر فشار، کاربرد هاشون در صنایع مختلف، نحوه انتخاب صحیح یک ترانسمیتر فشار و نکات نصب آن پرداختیم. با کلیک روی دکمه زیر، با دنیای ترانسمیتر های فشار آشنا شو!

کاربرد ترانسمیتر اختلاف فشار

اندازه‌گیری سطح مخزن مایع یکی از کاربرد های اساسیه که در کارخانه‌ها استفاده میشه و اهمیت بالایی هم داره. سطوح بالای نادرست میتونه باعث سرریز شدن مخزن بشه که منجر به از دست رفتن محصول، خطر ایمنی، یا یک مشکل زیست‌محیطی (یا هر سه) میشه. از اون طرف، سطوح پایین نادرست میتونه پمپ‌ها رو بسوزونه. اندازه‌گیری نادرست سطح می‌تونه باعث ایجاد مشکلاتی در کنترل موجودی محصولاتتون هم بشه.

فناوری‌های مختلفی برای اندازه‌گیری سطح در دسترسه، اما پرکاربردترینش، اندازه‌گیری سطح با ترانسمیتر اختلاف فشار هستش.

اندازه‌گیری سطح مخازن

اندازه‌گیری سطح اختلاف فشار از طریق اندازه‌گیری فشار تولید شده در پایین مخزن، سطح مایع رو در یک مخزن محاسبه میکنه. رابطه بین اختلاف فشار اندازه‌گیری شده و سطح به صورت زیر محاسبه میشه:

Level (H) = DP / SG

درحالی‌که:

SG = وزن مخصوص مایع درون مخزن

DP = اختلاف فشار اندازه‌گیری شده

این یک اصل اثبات شده ساده برای تعیین سطح مایع است.

اندازه گیری سطح مخازن با انواع ترانسمیتر اختلاف فشار

اندازه گیری سطح با پوشش مخزن

اندازه گیری سطح مخزن از طریق بلنکتینگ مخزن توسط ترانسمیتر فشار تفاضلی

بلنکتینگ مخزن (Tank Blanketing) فرآیندیه که در اون گاز بی‌اثر رو به درون فضای خالی مخزن ذخیره‌سازی میفرستن. بسیاری از فرآیندها به دلایل مختلفی از بلنکتینگ مخزن استفاده می‌کنن. هرچند از این کاربرد به اون کاربرد متفاوته، اما سیستم های بلنکتینگ معمولاً با فشاری کمی بالاتر از اتمسفر کار میکنه. فشارهای بالاتر مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، چون که هم مقادیر زیادی گاز گران‌قیمت هدر میدن، هم اینکه مزیت خاصی نمیتونن اضافه کنن. برای نظارت بر سطح و فشار بلنکت، از دو ترانسمیتر استفاده میشه – یکی برای سطح و دیگری برای نظارت بر فشار بلنکت. با این حال، یک ترانسمیتر اختلاف فشار میتونه هم سطح رو اندازه‌گیری کنه و هم فشار گاز بی‌اثر رو نظاره کنه. بنابراین نیاز به ترانسمیتر فشار دوم رو از بین می‌برد.

اندازه‌گیری فشار اکسیژن در سیستم متمرکزکننده اکسیژن

کابرد ترانسمیتر اختلاف فشار در نظارت بر اثربخشی اکسیژن درمانی

اکسیژن تراپی به اشکال مختلفی انجام میشه، چون که اکسیژن غلیظ میتونه یک درمان اولیه موثر برای آسم، برونشیت و همچنین نارسایی قلبی باشه.
سیستم های اکسیژن تراپی از ترانسمیتر اختلاف فشار در چندین نقطه از سیستم برای نظارت بر فشار اکسیژن هنگامی که با هوای اتمسفر مخلوط میشه، استفاده میکنن. محل‌هایی که ترانسمیتر اختلاف فشار بسته میشه معمولاً در خروجی مخزن اکسیژن، در راستای رگولاتور فشار و در کنار شیر کنترل جریان هستش.

نمایش فلو (جریان) فرآیند

نظارت و نمایش فلو (جریان) فرآیند توسط ترانسمیتر اختلاف فشار

ترانسمیتر اختلاف فشار در جریان خطی که یک سیال باید از نوعی مانع مانند فیلتر عبور کنه خیلی زیاد استفاده میشه.
در شرایط عادی، اختلاف فشار بین فشار بالادست (که اغلب به آن فشار خط (لاین پرشر) یا فشاری درونی (فشاری که وارد میشه) می گویند) و فشار پایین‌دست (یا فشار برونی – فشاری که خارج میشه) باید صفر یا در حداقل مقدار باشه. با مسدود شدن فیلتر با آلاینده‌ها، فشار پایین‌دست کاهش پیدا می‌کنه که باعث افزایش اختلاف دو طرف و در نتیجه، افزایش اختلاف اندازه‌گیری‌شده میشه.
خروجی سنسور رو میشه برای نشون دادن حداکثر اختلاف فشار مجاز در مقیاس کامل کالیبره کرد. برای مثال، یک خروجی ۴ تا ۲۰ میلی آمپر زمانی که اختلاف فشار به حداکثر مجاز برسه، ۲۰ میلی آمپر و زمانی که اختلاف فشار صفر باشه، ۴ میلی آمپر رو نمایش میده.

اندازه‌گیری چگالی

اندازه گیری چگالی سیال درون مخزن توسط ترانسمیتر اختلاف فشار

اندازه‌گیری نادرست سطح می‌تونه باعث سرریز شدن مخزن بشه که منجر به از دست‌رفتن محصول، خطرات ایمنی، مشکلات زیست‌محیطی یا سوختن پمپ‌ها یا خطا در کنترل موجودی بشه. تغییرات دما یا تغییرات در ترکیب مایع اندازه‌گیری شده درون مخزن میتونه باعث تغییر چگالی بشه. از اونجایی که چگالی بخش مهمی از اندازه‌گیری سطحه، باید بتونیم اندازه‌گیریش کنیم. با نصب یک ترانسمیتر اختلاف فشار روی دو موقعیت ثابت روی مخزن، میشه چگالی رو محاسبه کرد. برای اندازه گیری هر دو اتصال مکانیکی ترانسمیتر باید در قسمت مایع باشن. با تقسیم اختلاف فشار اندازه‌گیری شده بر مسافت، چگالی رو میشه محاسبه کرد.

Density = DP / Height

اندازه‌گیری اختلاف فشار

اندازه‌ گیری سطح مخازن سیالات حباب دار و کف دار توسط ترانسمیتر اختلاف فشار

سطح سیال از اندازه‌گیری چگالی و فشار جرم آن بدست میاد.

  • برای سطوح مخازن مایع با طیف وسیعی از دما و فشار فرآیند
  • انواع شیوه‌های نصب؛ قابلیت ایزوله‌شدن توسط ولو ها
  • تحت تأثیر تغییرات فضای بخار، شرایط سطح مایع، کف، سیالات خورنده و تجهیزات داخلی مخزن قرار نمی‌گیره

شرایط محیطی سخت

اندازه گیری سطح مخازن سیالات خورنده دما بالا و خلاء سخت توسط سنسور اختلاف فشار

با برداشتن چندین قدم کوتاه در سفارشی‌سازی ترانسمیتر اختلاف فشار DP، شما قادر هستید تا به راحتی با دماهای فوق‌العاده بالا، خلاءهای زیاد درون فرآیند، سیالات خورنده و ساینده و سایر شرایط سخت درون فرآیند مقابله کنید!

اندازه‌گیری سطح سیال در مخازن بلند

اندازه گیری سطح مخازن بلند توسط ترانسمیتر فشار DP

استفاده از دو ترانسمیتر اختلاف فشار برای حذف انحرافات اندازه‌گیری، اثر خطوط ایمپالس مسدود شده و سایر مشکلات عملکردی رایج در مخازن بلند و برج‌های تقطیر.

اندازه‌گیری سطح در مخازن و چاهک‌های درباز

اندازه گیری سطح مخازن در باز توسط ترانسمیتر اختلاف فشار

استفاده از ترانسمیتر اختلاف فشار برای خوانش دقیق و پایدار سطح در چاهک‌های باز و مخازن باز به فشار اتمسفر – چه در داخل یا خارج از مخزن و حتی در شرایط دشوار سطح سیال

اندازه‌گیری سطح مخازن سیالات بهداشتی و دارویی

اندازه گیری سطح مخازن سیالات شیمایی و بهداشتی توسط سنسور فشار تفاضلی

استفاده از ترانسمیتر اختلاف فشار با مایع پرکننده و اتصالات مکانیکی و الکتریکی مخصوص که کاملاً به فرآیند آب‌بندی و مهروموم میشه، در کاربردهای بهداشتی و دارویی، از جمله تاییدیه ©3-A

اندازه‌گیری سطح مایعات خشن و حتی دوغاب‌ها!

اندازه گیری سطح مخازن سیالات متلاطم توسط ترانسمیتر اختلاف فشار DP

استفاده از ترانسمیتر اختلاف فشار برای تقریباً هر نوع مایعی، از جمله مواردی که کف، هم‌زدن و دیگر اختلالاتی درون مخزن دارن.

کاربرد های ترانسمیتر اختلاف فشار در عمل

پوستر قسمت کاربرد محصولات در منابع آموزشی

صنایع

کاربرد تجهیزات اندازه‌گیری فشار را در نظارت و کنترل فشار، سطح و جریان سیالات را در هر قسمت از صنایع مختلف مشاهده کنید!

اندازه گیری اختلاف فشار در اسمز معکوس توسط ترانسمیتر اختلاف فشار

اسمز معکوس

صنعت آب و فاضلاب

اندازه‌گیری اختلاف فشار در اسمز معکوس

اندازه گیری فلو در خطوط گاز توسط ترانسمیتر اختلاف فشار

خط لوله گاز

صنعت آب و فاضلاب

اندازه‌گیری دبی (فلو) گاز لجن

 

اندازه گیری فشار در مخزن شیر

مخزن شیر خام

صنعت آب و فاضلاب

اندازه‌گیری فشار و سطح در مخزن شیر خام

اندازه گیری اختلاف فشار در مخزن تولید مربا توسط ترانسمیتر فشار

مخزن پخت مربا

صنعت غذایی و نوشیدنی

اندازه‌گیری سطح درون یک مخزن وکیوم

اندازه گیری فشار تفاضلی در فیلتر

نظارت بر فیلتر

صنعت آب و فاضلاب

نظارت بر فیلتر درسیستم تامین آب آشامیدنی

اسمز معکوس یا ریورس اسمز روشی برای جدا کردن آلاینده های آب دریا

فیلتر اسمز

صنعت آب و فاضلاب

اندازه‌گیری اختلاف فشار در اسمز معکوس

اندازه گیری فشار تفاضلی در اولترافیلتراسیون توسط ترانسمیتر اختلاف فشار

اولترافیلتراسیون

صنعت آب و فاضلاب

اندازه‌گیری اختلاف فشار برای نظارت بر فیلتر

یک چالش بزرگ

اثرات دمای محیط

دما می‌تونه تأثیر عمده‌ای بر دقت ترانسمیتر اختلاف فشار داشته باشه، به‌ویژه ترانسمیترهایی که از دیافراگم سیل و کپیلاری استفاده می‌کنن. با تغییر دما، چگالی مایع پرکننده درون کپیلاری تغییر می‌کنه. این تغییر چگالی باعث انحراف نقطه صفر (Zero Shift) میشه که منجر به اندازه‌گیری نادرست سطح میشه. این اثر با افزایش طول کپیلاری تازه تشدید هم میشه.

مراحل انتخاب ترانسمیتر اختلاف فشار

در زیر قصد دارم تا بصورت جامع، مراحل انتخاب یک ترانسمیتر اختلاف فشار رو بهت بگم که قبل از انتخاب، باید در نظر بگیری. همچنین، همه گزینه‌های موجود برای انتخاب هم پایین‌تر، روی میزه!

محدوده اندازه‌گیری فشار

دقت مورد نیاز

اتصال مکانیکی

اتصال الکتریکی

سیگنال خروجی

محدوده دمایی سیال

نوع مایع پرکننده

تاییدیه مورد نیاز

محدوده اندازه‌گیری اختلاف فشار

از ۱ میلی بار تا ۱۶۰ بار | انواع رنج های فشار استاندارد در این بازه مانند:

• ۱۰۰-/۲۰۰- تا ۱۰۰+/۲۰۰+ میلی بار و …

• ۰ تا ۱/۱.۶/۲.۵/۴/۶/۱۰ بار و …

• و دیگر محدوده‌های فشار میلی بار و بار

دقت ترانسمیتر اختلاف فشار [FS%]

• ±۰.۰۴

• ±۰.۰۶

• ±۰.۰۵۵

• ±۰.۰۷۵

• ±۰.۱

• ±۰.۲۵

• ±۰.۵

اتصال مکانیکی

انواع اتصالات رزوه‌ای نظیر:

• 7/16″-20 UNF (مادگی)

• “1/2 NPT (نری و مادگی)

• “1/4 NPT (نری و مادگی)

• “1/4 RC (نری و مادگی)

• M20 x 1.5 (نری و مادگی)

• “1/4 G (نری و مادگی)

• “1/2 G (نری و مادگی)

• انواع اتصالات فلنجی

• دیافراگم سیل (+ کپیلاری)

• منیفولد

اتصال الکتریکی

• کابل متصل

• Cable gland

• کانکشن DIN مدل A

• کانکتور M12x1

• ترمینال الکتریکی (مدل نمایشگر دار)

محدوده دمایی دیافراگم

• از ۷۰- تا ۴۰۰+ درجه سانتی‌گراد | محدوده دمایی دقیق برحسب متریال انتخابی برای دیافراگم، مایع پرکننده و تکنولوژی ساخت مشخص خواهد شد.

انواع مایع پرکننده

• روغن سیلیکون

• روغن سازگار با اکسیژن

• روغن دمای پایین

• روغن دمای بالا

درجه حفاظت سنسور

• IP65

• IP66

• IP67

• IP68

• IP69K

• NEMA 4X

• NEMA 6P

انواع متریال دیافراگم

• Stainless steel 316L

• Stainless steel 316

• Stainless steel 304L

• Stainless steel 304

• ®Hastelloy

• Tantalum

• ®Monel

ترانسمیتر فشار تفاضلی

انواع خروجی

انواع خروجی جریانی/دیجیتالی:

• ۴ تا ۲۰ میلی آمپر

• ۴ تا ۲۰ میلی آمپر + ®HART

• ®PROFIBUS

• FOUNDATION™ Fieldbus

• ®WirelessHART

انواع خروجی ولتاژی:

• ۰ تا ۱۰ ولت دی سی

• ۰ تا ۵ ولت دی سی

تاییدیه غذایی و بهداشتی

قابل استفاده در صنایع غذایی و علوم زیستی:

• NSF ایالات متحده آمریکا

• FDA ایالات متحده آمریکا

• USP ایالات متحده آمریکا

• FCC ایالات متحده آمریکا

تاییدیه ضد انفجار

قابلیت استفاده در مناطق مستعد اشتعال یا خطرناک:

• ATEX اروپا

• IECEx جهانی

• c-UL-us ایالات متحده آمریکا و کانادا

• NEPSI چین

• CSA ایالات متحده آمریکا و کانادا

• FM ایالات متحده آمریکا

سوالات متداول

کالیبراسیون یک بخش ضروری برای اطمینان از اندازه‌گیری دقیق ترانسمیتر اختلاف فشاره! کالیبراسیون درواقع مقایسه خروجی ترانسمیتر با یک مرجع و انجام تنظیمات آن (در صورت لزوم) برای مطابقت با مرجعه. کالیبراسیون باید توسط یک تکنسین آموزش دیده با استفاده از تجهیزات مخصوص انجام بشه و تعداد و زمان کالیبراسیون به کاربرد و الزامات خاصش بستگی داره. به‌طور کلی، ترانسمیتر اختلاف فشار باید حداقل یک بار در سال یا حتی اگه تغییراتی در محیط عملیات بوجود اومده کالیبره بشن.

مشکلات رایجی که ممکنه در ترانسمیتر اختلاف فشار رخ میده معمولاً گرفتگی یا مسدود شدن مسیر سنسور، نشت یا آسیب به خطوط فشار و نصب و انجام تنظیمات نادرسته. به‌خاطر داشته باشید که دستورالعمل‌های سازنده ترانسمیتر رو دنبال کنید و در صورت نیاز به عیب‌یابی، با یک تکنسین آشنا مشورت کنید.

فرآیند نصب و پیکربندی یک ترانسمیتر اختلاف فشار به مدل کالا و کاربرد بستگی داره، اما به‌طور کلی، شامل نصب ترانسمیتر در محل توسط اتصال مکانیکی (مثلاً فلنج)، اتصال خطوط فشار، تکمیل اتصالات الکتریکی لازم و پیکربندی تنظیمات ترانسمیتر با استفاده از یک نرم‌افزار یا نمایشگره. حتما منوال کالا رو قبل از پیکربندی مطالعه کنید!

ترانسمیتر اختلاف فشار رو میشه برای استفاده در محیط های خطرناک یا دارای قابلیت انفجار طراحی کرد، اما باید مطمئن بشید که تاییدیه‌ها و گواهینامه‌های لازم برای اون محیط رو داشته باشه! همچنین ملاحظات ایمنی مثلاً استفاده از محفظه ضد انفجار و اتصال به زمین باشد. هنگام استفاده از ترانسمیتر اختلاف فشار در محیط‌های خطرناک، منوال کالا رو حتما کاملا مطالعه و با یک مهندس فنی مشورت کنید.

مواد رایج مورد استفاده در ساخت ترانسمیتر اختلاف فشار شامل فولاد ضد زنگ (Stainless Steel)، تیتانیوم (Titanium)، سرامیک (Ceramic) و تانتالیومه (Tantalium). برای اطمینان از سازگار بودن سیال با متریال ترانسمیتر فشار، حتماً با کارشناسان فنی ما در تماس باشید.

من سال‌هاست که از ترانسمیتر اختلاف فشار برای اندازه‌گیری سطح سیال درون مخازن کرایوژنیک استفاده می‌کنم و در واقع فکر می‌کنم آنها تجهیزاتی ضروری برای اندازه‌گیری‌ سطح مخازن هستند. ترانسمیتر اختلاف فشار به ما این اجازه را می‌دهد تا ارتفاع سیال را به راحتی درون مخازن دربسته اندازه‌گیری کنیم و واقعا انتخاب مناسبی هستند. ما دیگر نگران پرشدن یا خالی شدن مخزن و انواع هزینه‌های جانبی که ممکن است ایجاد کنند نیستیم. من از انواع برندها و مدل‌های مختلف استفاده کردم ولی آخرین ترانسمیتر فشاری که خریداری کردم و راضی بودم مدل PT124B-3504 از ZHYQ هست که به طور مداوم اندازه‌گیری دقیق و قابل اعتمادی را برای شرایط خاص مخازن کرایوژنیک ارائه می‌کند. توصیه من این است که از یک ترانسمیتر اختلاف فشار برای اندازه‌گیری سطح مخزن، با خیال راحت استفاده کنید.
حامد درودی
مدیر تولید - در پاسخی اختصاصی به سنجش فرا هوشمند

درجه حفاظت ترانسمیتر اختلاف فشار

درجه حفاظت در برابر آب، بدن انسان و دیگر اجسام خارجی

درجه حفاظت براساس استاندارد IEC (International Electrotechnical Commission) مشخص میشه.

درجه حفاظت براساس دو عدد و یک حرف (انتخابی) هستش. دو عدد و حرف آخر نشان‌دهنده حفاظت طبقه‌بندی شده بصورت زیره:

جدول درجه بندی حفاظت در برابر نفوذ جامدات و مایعات سنسور فشار

جدول تبدیل یکاهای اندازه‌گیری فشار

inHg mmH2O psi (pound/inch2) bar atm kgf/cm2 mmHg (Torr) kPa
0.2953 1.01972 × 102 1.45038 × 10-1 1 × 10-2 9.86923 × 10-3 1.01972 × 10-2 7.50062 1 1 kPa =
3.9370 × 10-2 1.35951 × 10 1.93368 × 10-2 1.33322 × 10-3 1.31579 × 10-3 1.35951 × 10-3 1 1.33322 × 10-1 1 mmHg (1 Torr) =
2.8959 × 10 1 × 104 1.42234 × 10 9.80665 × 10-1 9.67841 × 10-1 1 7.35559 × 102 9.80665 × 10 1 kgf/cm2 =
2.99213 × 10 1.03323 × 104 1.46960 × 10 1.01325 1 1.03323 7.60000 × 102 1.01325 × 102 1 atm =
2.953 × 10 1.01972 × 104 1.45038 × 10 1 9.86923 × 10-1 1.01972 7.50062 × 102 1 × 102 1 bar =
2.03602 7.03069 × 102 1 6.89475 × 10-2 6.80459 × 10-2 7.03069 × 10-2 5.17149 × 10 6.89475 1 psi (pound/inch2) =
2.8959 × 10-3 1 1.42234 × 10-3 9.80665 × 10-5 9.67841 × 10-5 1 × 10-4 7.35559 × 10-2 9.80665 × 10-3 1 mmH2O =
1 3.4532 × 102 0.4912 3.3864 × 10-2 3.3421 × 10-2 3.4532 × 10-2 2.5400 × 10 3.3864 1 inHg =

احتیاط های لازم جهت استفاده مناسب

سیم‌بندی

  • هنگام سیم‌کشی مطمئن بشید که منبع تغذیه خاموشه.
  • نوسانات ولتاژ منبع تغذیه باید در حد مجاز و در بازه ولتاژ تغذیه ترانسمیتر باشه.
  • اگه برق از یک رگولاتور سوئیچینگ معمولی تامین میشه، حتماً ترمینال زمین (F.G.) منبع تغذیه رو به یک زمین واقعی متصل کنید.
  • در صورتی که اطراف ترانسمیتر فشار از تجهیزاتی استفاده می‌کنید که نویز تولید می‌کنن مثل رگولاتور سوئیچینگ، موتور، اینورتر (درایو) و غیره، تجهیزات رو حتما به زمین وصل کنید (اصطلاحاً ارت‌شون کنید!).
  • اگر منبع تغذیه استفاده شده سرج (Surge) ایجاد می‌کنه، یه دونه سرج ابزوربر (Surge Absorber) رو به منبع تغذیه وصل کنید تا این نوسانات یا سرج هارو جذب کنه.
  • سیم ها رو با خطوط فشار قوی یا خطوط برق با هم سیم‌بندی نکنید و حتی اونا را در یک مسیر کنار هم قرار ندید. این می‌تونه باعث اختلال در عملکردشون به‌واسطه القای ایجاد شده، بشه.
  • برای کاهش نویز، سیم‌کشی رو تا حد امکان کوتاه کنید.
  • حواستون باشه که فشار ناشی از خم‌شدن یا کشیدن اجباری کابل، مستقیماً به محل اتصال کابل به سنسور یا در واقع همون اتصال الکتریکی، اعمال نمیشه.

دیگر احتیاط های لازم

  • ترانسمیتر های فشاری که ما ارائه می‌کنیم فقط در جهت مصارف صنعتی تولید شدن!
  • اگر چه درجه حفاظت (IP) برای سنسور شامل کابل، مشخص شده ولی انتهای کابل ضد آب نیست و تحت پوشش حفاظتی مشخص‌شده هم قرار نمی‌گیره. بنابراین، هیچ‌وقت آب نباید از انتهای کابل به داخلش نفوذ کنه.
  • حتماً در محدوده فشار نامی ترانسمیتر استفاده کنید.
  • به دیافراگم سنسور نباید فشاری بیش از فشار نامیش وارد بشه چون که دیافراگم آسیب میبینه و دیگه ترانسمیتر عملکرد صحیحی نخواهد داشت.
  • ترانسمیتر نباید در معرض گرد و غبار، کثیفی و بخار قرار بگیره!
  • مراقب باشید که سنسور در تماس مستقیم با آب، روغن، گریس یا حلال‌های آلی مانند تینر و غیره قرار نگیره.
  • سیم ها یا هرچیز باریک دیگه‌ای رو به پورت فشار وارد نکنید! دیافراگم آسیب می‌بینه و عملکرد سنسور مختل میشه.
  • با کلید یا اجسام نوک تیز روی دکمه ها فشار و ضربه وارد نکنید.

آیا آماده‌ای تا کسب و کار خودت رو به سطحی بالاتر ارتقا بدی؟

پس همین الآن با ما تماس بگیر!

۰۹۱۰-۲۰۷-۱۰۸۷

همچنین می‌تونی فرم زیر رو پر کنی تا کارشناسان ما در اسرع وقت باهات تماس بگیرن یا همین الآن، با یکی از کارشناسان بصورت آنلاین گفتگو کنی.

پیمایش به بالا